Схаанxи Еладе нови материјал технологија Цо., Лтд
Categories

    Додај : Но.32, Цхуангхуи Роад, нове индустријске Зоне високе технологије, Xиан, Кина 710119
    Тел : 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Факс : 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Да ли је то неки Аноде?

Аноде

За аноде је електрода кроз које конвенционална тренутни садржај се улива у поларизовани електро уређаја. Уобичајена подсетник је КИСЕЛИНА за "аноде тренутни уређај". Смер (позитивни) Ел. струја је супротан од правца протока електрона: (негативно) електрона проток кроз аноде на спољни стазу.

Поларитет напона на један аноде у односу на придружени катода варира зависно од типа уређаја, као и на свој начина рада. У следећим примерима, са аноде је негативан на уређају који пружа снагу, и позитивно у уређај који троши.

У дисцхаргинг батерију или галванска ћелија (дијаграм у десном углу), на аноде је негативан терминал, јер је где је струја тече у "уређај" (односно батерија ћелија). Матице изнутра ношена је екстерно електрона помера творе, негативан трошак који се слива у једном правцу бити електриино еквивалентно позитивног електрицитета тече у супротном правцу.
У рецхаргинг батерију или ћелију у елецтролyтиц, на аноде је на позитиван крај, која је прима тренутни од спољних генератор. Струји кроз рецхаргинг батерија је супротан од правца тренутни током пражњења; другим речима, електрода која је била на катодну током пражњења батерије постаје на аноде док је пуњење батерија.
У диоде, на аноде је позитиван терминал у реп симбол стрелица (равна страна троугла), где је струја тече у уређај. Напомена електроде за именовање за диода се заснива на правцу од тренутног форwард (тј. стрелице, у којем струја тече"најлакше"), чак и за типове попут Зенер диода или соларних ћелија, где је струја од интереса је обрнута струја.
У на катодну цев, до аноде је на позитиван крај где електрони теку из уређаја, т.ј, где је позитивну струју тече у.

Протока електрона
Проток електрона је увек од аноде за катодну изван ћелије или уређај, без обзира на тип ћелије или уређај и начина рада, са изузетком диода, где електроде за именовање увијек претпостављају да тренутни у предњи правцу (то је симбол стрелица), односно, електрони проток у супротном правцу, чак и када диода рикверц-диригује случајно (поремећаја у нормалном диоде) или по дизајну (слом од Зенер диоде фото -текуће и пхотодиоде).

Електролитичке аноде
У елецтроцхемистрy, за аноде се оксидације долази до а је позитиван поларитет контакт у елецтролyтиц ћелију. Код аноде, анионс (негативних јона) су приморани због електрични потенцијал да хемијски реаговати и дати слободан електрона (оксидације) који затим ток горе и у покретачка коло. Мнемоницс : ЛЕО Ред Цат (губитак од електрона је оксидације, смањење обавља на на катодну), или АнОx Ред Цат (Аноде оксидације, смањење катода) или НАФТНОЈ ПЛАТФОРМИ (оксидације губитак, смањење је добитак електрона), или Римокатоличке и православне (смањење – катода, аноде – оксидације) или лав Леон каже ГЕР (губитка електрона оксидације, Гаининг електрона је редукција).

Овај процес је у широкој употреби у метале компаније за прераду. На пример, у прераду бакра, бакра аноде, на посредничку производа из Пећи, су елецтролyсед у неко прикладно решење (као што су Сумпорна киселина) попуштате високе чистоће (99,99%) катодама. Бакарна катодама произведен користећи ову методу су такође описао као електролитичког бакра.


Сацрифициал аноде

Сацрифициал аноде монтиран "у лету" за заштиту од корозије металних структура
У бази струје катодне заштите, металне аноде, то је више реактивни у корозивној средини система да буде заштићена је електриино повезана са заштићеним системом, и делимично кородира или растворе, који штити метал система који је повезан са. На пример, пеглу или челични бродски труп може бити заштићена цинк аноде сацрифициал, која ће се раствара у морску воду и спречавају труп да будем кородирала. Сацрифициал аноде су посебно потребни за системе где се генерише пра'њење радњом ПРЕЛИВНИ течности, као што су канали и гумењака_БАР_је. Сацрифициал аноде се такође углавном користе у тенк-тип БОЈЛЕРИ.

1824 да смањи утицај деструктивне електролитичке акције на бродове трупа, своје везице и подводне опреме, научник-инжењер господине Хамфри Давy, развио први, и још увек најчешће користи систем заштите морских електролизу. Давy је инсталиран сацрифициал аноде направљен од више електриино реактивна (мање племенитим) метал везана за труп брода и електриино повезан да формира на бази струје катодне заштите коло.

Мање оцигледно пример за овај тип заштите је процес којим се подстицајном ирон. Овај процес мантили Гвоздени структуре (као што је мачевању) са превлака од цинка метала. Све док цинк остаје нетакнута, пегла је заштићена од ефеката корозија. Неминовно , Превлака постаје пробијен, или до пуцања или физичка оштећења. Једном када дође до овога, корозивне елементе деловати као неки електролитску и цинк/ирон комбинацију као електроде. Струја резултујући осигурава да Превлака је жртвовани, али основни пегла не кородира. Такав један премаз можете да заштитите на Гвоздени структуру за неколико деценија, али једном кад заштита премаза се конзумира, гвожђе убрзано кородира.


Контактирајте нас
Адреса: Но .32 , Цхуангхуи Роад, нове индустријске Зоне високе технологије, Xиан, Кина
Телефон: +86-29-83151667
Факс:86-29-88880927
Е-пошта:helen@sxelade.com
Share: